softmedia.uz
Telegram ijtimoiy tarmoqi orqali biz bilan bog'lanish Instagram ijtimoiy tarmoqi orqali biz bilan bog'lanish WhatsApp ijtimoiy tarmoqi orqali biz bilan bog'lanish Telefon orqali biz bilan bog'lanish Telegram boti orqali biz bilan bog'lanish
Telegram ijtimoiy tarmoqi orqali biz bilan bog'lanish Instagram ijtimoiy tarmoqi orqali biz bilan bog'lanish WhatsApp ijtimoiy tarmoqi orqali biz bilan bog'lanish Telefon orqali biz bilan bog'lanish Telegram boti orqali biz bilan bog'lanish Sahifani yopish

Yangi asbob go‘shtning sifatini aniqlab beradi

Fan va IT yangiliklari, Фан ва ИТ янгиликлари, Новости науки и информационных технологий, Science and IT news

Yangi asbob go‘shtning sifatini aniqlab beradi

Batafsil o'qish:

Vyetnam Fan va texnologiya akademiyasi (VAST) olimlari Rossiya Fanlar akademiyasi muhandislari bilan birgalikda inqilobiy biosensorni ixtiro qildi. Homiladorlik testini eslatuvchi gajet xom go‘shtning yangiligini aniqlay oladi. Qurilma gipoksantin va ksantin molekulalarini - go‘shtdan adenozin trifosfat (organizmlarda metabolizm uchun javob beradi) parchalanishi paytida uning chirishining dastlabki bosqichlarida ajralib chiqadigan maxsus moddalarni ushlashga qodir.

Sinovlar shuni ko‘rsatdiki, gajet go‘shtning yangiligini 98 foizga aniqlaydi. Olimlarning ta’kidlashicha, qurilma universaldir, chunki u har qanday turdagi go‘shtni sinab ko‘rish uchun mos keladi. Mutaxassislarning fikricha, bunday tosterlar do‘kon va fabrikalarda foydali bo‘ladi.








Manba: www.aniq.uz